Älä pyydä, vaan anna!

11.2.2015 at 18:25

Älä ole mustasukkainen asiakkaan saamasta hyödystä!

Aika on ajanut ohi liiketoiminnan, jossa annetaan vain vastiketta vastaan. Enää ei toimi se, että luvataan maat ja taivaat, kunhan asiakas vaan tajuaisi parastaan ja kaivaisi kuvettaan. Maanviljelijäkin joutuu ensin kylvämään, olemaan kärsivällinen ja luottamaan siihen, että sadonkorjuun aika tulee vielä.

Mitä jos joku hyötyy meistä ilmaiseksi? Tai vielä pahempaa, joku kilpailija kuulee meidän ajatuksista! Eihän me niin voida tehdä!

Lähes suora lainaus eräästä palaverista, jossa yritin saada johtajien päätä käännettyä kohti aktiivista läsnäoloa (siis ihan ilmaiseksi). Hyvä naiset ja herrat, tiedon panttaamisen aika on ohi! Tiedonjyväsiä pitää jakaa aktiivisesti, olla auttamassa asiakkaita, niin nykyisiä kuin potentiaalisia. Asiakkaille on ojennettava kättä, ja tämä on tehtävä vilpittömästä auttamisen halusta, eikä vain siksi, että asiakas voisi antaa sinulle jotain. Anna vinkkejä, auta asiakasta ottamaan ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan ja ole läsnä.

Kokemukset synnyttävät luottamusta, ja luottamuksen kaltaista myyntivalttia ei helpolla päihitetä!

Se on yllättävää, miten ihmismieli toimii ja kuinka muistijälki jää kytemään positiivisia ajatuksia yritystäsi kohtaan. Siinä vaiheessa kun asiakas on (toivon mukaan avullasi) saanut selvitettyä ajatuksiaan ja on valmiimpi tekemään päätöksiä, hän on huomattavasti alttiimpi myös niille kaupallisille ehdotuksille.

Anna asiakkaalle työkaluja omien ajatuksiensa kirkastamiseen ja luota sen kantamaan hedelmään. Järjestä webinaareja (ihan ilmaiseksi), kirjoita avoimesti eri kanavissa ja tee asiakkaalle vaikka työkirja oman polkunsa kulkemisen avuksi. Keinoja on paljon, eikä niiden kustannukset kenenkään liiketoimintaa kaada. Saatat jopa yllättyä, miten yrityksesi nimi tarttuu asiakkaiden muistiin, ja nousee pintaan, kun asiakas laittaa ostovaihteen silmään.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather